solstikkan

en sprallig person med harmoni

byrån klar:D

Kategori: Mitt liv

Nu är byrån äntligen ihopsatt =) Nu är jag riktigt nöjd:D, nu ska bara alla barnkläder vikas och sättas i =)

magen

Kategori: Bilder på mig

Här kommer mina sena magbilder :P

idag är det 17+4 =)


bilder på vår kotte

Kategori: Mitt liv

Igår blev det för sent för en magbild så den kommer upp senare idag istället.

Här kommer dom efterlängtade bilderna på våran älskade bebis :D

skallbenet mätte 38 mm och lårbenet 24,7mm, så det är en liten kotte.




Här är på huvudet ovanifrån man ser ögonen och hjärnan och näsan=)



Han ligger som en liten boll med benen nedåt och huvudet och händerna emellan, rumpan och ryggen är uppåt.

Han ville inte vända sig och vara med på bild, jag fick gå på toaletten en gång för att göra ett nytt försök för han ville inte sära på benen heller och mellan benen var navelsträngen, men tillslut så=), barnmorskan trodde det var en kille när han särade på benen, men man kan inte säga till 100% då jag inte var lika lngt gången som vi trott.

Idag är det v17+3


bilderna blev ganska små nu när jag scannade in dom men hoppas ni ser ändå.

onsdag 28/3

Kategori: Mitt liv

idag blir det att jobba heladagen, tråkigt då Niklas fyller år idag, vi tänkte ha ett litet kalas i helgen istället då Sophia kommer och hälsar på. Just nu håller jag på att koka ägg, det blir äggmacka mums!

Ikväll kommer jag lägga upp en ny magbild igen fast det inte gått full vecka nu efter vi var hos barnmorskan sedan kommer jag lägga upp varje söndag då det är full vecka :D

I helgen ska jag köpa 2 st ramar så vi kan rama in våran fina bebis, dom ska stå på våran nya byrå. Igår skulle Niklas ha skruvat ihop den men insåg att någonting var fel och vi måste ta isär allt, jippi. Men så kan det gå :P



ultraljud

Kategori: Mitt liv

Idag låg jag och sov till 10:30 vilket var super skönt sedan gick jag till Coop och postade ett par skor som en lycklig tradera vinnare vunnit. Sedan åkte jag til jobbet och hann jobba i ca 20 minuter innan Niklas kom och hämtade mig, det var dags för ultraljud kl 15,k jag var så nervös och varit nervös hela natten till idag om något skulle vara fel.

Vi fick komma in till barnmorskan 30 minuter senare, jag var ju helt ivrig. Det visade sig att allting var okej och den ligger som en liten boll med huvudet och benen nedåt och ryggen och rumpan uppåt. Navelsträngen avr mellan benen och den höll ihop benen så kön gic inte att se, jag fick gå och tömma blåsan och vi gjorde ett nytt försök, barnmorskan rörde runt lite på magen och barnet särade på benen och där visade det sig att det är en liten pojke, dock är jag inte lika långt gånget som jag trott. Nu är det v17+1

då han inte ville visa sig var det svårt att få någon ultraljudsbild, men vi fick en på huvudet och en på hela bebisen =) jag ska rama in dessa wii :D vi fick inte se i 3d eller 4d utan det var 2d, men intressant var det =) längtar, beräknade födelsedatumet är ändrat nu till 2:a september=) samma månad som jag.


v 18+0

Kategori: Bilder på mig

Här kommer dom efterlängtade magbilderna från v18+0 =)

blomkålssoppa med löjrom

Kategori: Recept

Igår lagade jag blomkålssoppa med löjrom till garnering, denär enkel och god och billig =), receptet är taget från leilas kök och är följande

Antal portioner:10

Färdigt på: 30 min
Ingredienser

22 mskolivolja
33 stvitlöksklyftor
22 stpurjolökar
500500 gpotatis
700700 gblomkål
1.51.5 lmjölk
55 dlmatlagningsgrädde
33 sthönsbuljongtärningar
11 mskvitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
löjrom till garnering
salladslök, skivad, till garnering

Gör så här

1. Skala och finhacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.

2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong.

3. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

4. Servera soppan varm eller kall med skivad salladslök och löjrom.

Gör så här

1. Skala och finhacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.

2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong.

3. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

4. Servera soppan varm eller kall med skivad salladslök och löjrom.



här är jag påväg mot stan och skulle sälja min studentlittaratur =)



mitt nya pannband är inköpt på cubus :D

babykläder

Kategori: Mitt liv

Idag har jag varit ledig och bara dammsugit, tvättat vik in kläder, rengjort ugnen och nu kokar jag blomkålssoppa, så har jag hunnit gå en promenad också. Efter maten sak jag åka in till stan och mötas för att sälja min sista studentlitteratur=) Lika bra att sälja bort allt maninte behöver, nästa vecka tänkte jag rensa igenom garderoben och lägga ut på tradera.

Här är en sen bild på presenten jag fick av farmor och farfar där dom skicka massa söt babykläder :D




jag fick även ett läppstift och en sminkväska från clinique

sålt

Kategori: Mitt liv

Idag fick vi sålt barbordet=), vi hann ha ute det i en dag jippii=) Nu blir det att spara till en byrå med förvaring så att vi får plats med babykläder.

Det är så himla svårt att välja, jag har suttit och tittat på ikeas hemsida men det står mellan en lång ikea malm byrå lång som en köpmandisk eller en med luckor och 3 plan i varje, sjukt fin dock kanske mer gjord för att ha massa fina glas och koppar i, jag måste nog spara till båda för jag kan inte bestämma mig :D Nu är det bara lite mer än en timme kvar på jobbet, nu vill jag verkligen hem och ta det lungt, köpa en liten påse gotta och andas. Niklas är fortfarande dålig stackarn jag tror att magen inte är van vid mat ännu och därför blir det en chock efter man varit magsjuk.




mina fina jeans

Kategori: Bilder på mig

Idag har jag diskat, tvättat och handlat lite mat och postat ett par skor till en lycklig traderavinnare. Idag fick jag hem ett paket från farmor och farfar:D med massa söta babykläder wiiiii tack så mycket, jag fick även en sminkväska och ett läppstift :D bilder kommer sen:D super fina!

Här är bild på mina nya jeans som är sjukt bekväma , äntligen kan man andas när man äter :P




och för er som inte förstod så är detta ett par mamma jeans=) jag tycker dom är jättefina för att vara mammajeans, men här är en bild på den sexiga mudden :P man kan då andas iaf.



sista kureringsdagen

Kategori: Mitt liv

Idag är jag fortfarande hemma från jobbet för att vila upp mig och få mer energi, imorgon ska jag iaf åka och jobba.

Nu har jag lagt ut studentlitteraturen på blocket och även vårat barbord så vi kan spara till en byrå att ha alla barnkläder i i vardagsrummet:D

Nu är det dags att äta och duscha och sedan vika lite tvätt och mata min man.

v. 17+0

Kategori: Mitt liv

Idag är det v 17+0 och imorgon går jag in i v 18 =)

jag längtar tills ultraljudet den 27:e mars, det ska bli så spännande.



Nu är det dags att se lite tv och vila lite, tjiing

jeans

Kategori: Mitt liv

Här är våra nya babyjeans, super söta=)


söndag

Kategori: Mitt liv

lite sen uppdatering från söndagen, Niklas var sjuk och körde mig till norsborg på dopfika då lilla Maria döpts på morgonen. Jag drack kaffe och åt lite tårta och bröd. Erika hade på sig en traditionell etiopisk klänning och även lilla Maria och David hade en etiopisk skjorta, dom var jätte fina =) Erika tog på sig en sjal runt huvudet :D



Och här är en bild på mig =)



Senare när jag kom hem åt jag middag, men den var som kvar i halsen och jag kunde inte sova på sidan för maten bara kom upp, så jag fick ligga på rygg i några timmar innan jag kunde sova, nästa dag var jag på jobbet och det kändes likadant efter lunchen och senare blev jag yr och kallsvettig. Niklas kom då och hämtade mig och innan jag ens kom in spydde jag på loftgången, sedan spydde jag galla hela natten, totalt 8 ggr och jag trodde aldrig det skulle ta slut. Sedan blev jag magsjuk och fick feber. Idag har jag äntligen kunnat äta någon ting men det går långsamt, jag har iaf tagit ett bad nu så man inte luktar urk haha.



Här är bild på ett slitet jag från idag. Nu ska jag försöka få i mig lite mat jag har mest levt på soppa och proviva.

flottish

Kategori: Mitt liv

Igår var vi på stan och drack en kaffe och Niklas köpte en ny mobil, motorola razer, sedan åt vi middag på pizza hut, Han åt en pissa och jag en ceasar sallad:P



min mat var dock nästan slut när jag kom på att ta kort på den:P jag var ganska så hungrig. Efter middagen gick vi på bio och såg safe house. Den var riktigt bra faktiskt och skulle lätt kunna rekomendera den. Till bion köpte vi en hollywoodmeny så jag fick varma chips och Niklas en enorm popcorn.

Idag har jag bara jobbat hela dagen sen var jag helt slut, nu har vi köpt middag igen och Niklas tog en vesuvio och jag en sommargebile




Nu blir det nyttiigheter framöver, så man inte rullar fram ännu mera än vad man kommer göra senare=)

Jag går bara och längtar helatiden efter den 27:e då vi ska på ultraljudet, det ska bli så spännande!!!

stan

Kategori: Mitt liv

hej hopp Idag blir det att handla dop present till lilla Maria och sedan fika en latte och gå på bio med Niklas, vet inte vad det blir =), Niklas ska köpa en ny mobil då han får ont i örat av den gamla som bara sprakar.

Kul med alla kommentarer :D jag håller med att dom som känner mig och vet hur smal jag brukar vara märker att jag har mer mage än normalt :P Idag har jag tight klänning och jag kan säga att det syns i den. Man får tänka att jag är lång och smal, sedan tränat mycket så kan vara därför som det inte syns så mycket, men det är ju induviduellt, barnet väger inte mer än 100g än så länge och är större än handflatan, som en pytte människa.


På söndag på dopet blir det långkjol och nån fin topp till:D




Här är en suddig bild på mig idag:P

kvälls läsning

Kategori: Mitt liv

Då har vi ätit middag, det var riktigt gott =) nu ska jag äta en kvällsmacka och sedan läsa mamma tidningen vi fick skickat till oss idag av Niklas mamma :D jag har nästan läst ut den första tidningen :D



blir att läsa lite ikväll:D såg i vi föräldrar att dom har en jätte söt grå sparkdräkt med en stjärna =) tänk så gulligt när vi har myskväll hela familjen.

v 16+0

Kategori: Mitt liv

Idag var jag ledig och har bara städat, det blev dammtorka och dammsuga sedan tvättat 4 maskiner, promenerat, handlat, badat, tagit kort på lite böcker och skor som ska säljas och nu är middagen i ugnen=) pussst!

Kan säga att min kropp är helt utmattad nu måste jag sitta, jag orkar verkligen inte stå längre idag.

Här är iaf veckans bild på min mage, idag är sista dagen i fjärde månaden och imorgon går jag in i femte :D





Till middag blir der kycklingfilé med tapenade i och rotsaker med fetaost på mums=)

nu är det dags att vika lite tvätt :P

i made it

Kategori: Mitt liv

Tiden går så sjukt långsamt när man vill hem.. varför ska man alltid längta så hemskt mycket. Idag jobabr jag sent igen men imorgon är jag ledig då ska jag bara sova och städa :D så himla skönt.

Idag loggade jag in på su för att kolla om jag fått svar ännu på tentan och där var den, avklarad wiii=) i made it! känns så himla bra så på fredag blir det storfika check!

just nu är jag sjukt trött, hjärnan är typ i dvala och gnuggar bara i ögonen helatiden men men bara att kämpa på snart är det bara en timme kvar då jag slutar 20.45 :D sen blir det hem och lite tv innan sovdags:D





Burt´s bees´

Kategori: Mitt liv

hemkommen för inte så längesedan, sitter och äter libanesbröd med salami i mumms=)

Idag har jag bara sovit och jobbat hela dagen, hann avra en snabbis på mcdonalds med niklas en kvart innan jag började jobba.

Igår fick vi ett paket med presenter från Niklas mamma och även från hans syster och familj till niklas då han fyller år, och till vår blivande baby och även bellybutter till min mage av hans mamma :D


den var super bra jag ska smörja innan läggdags igen:D

vi fick rumpsalva och schampo som är 99% naturliga ingredienser och oparfymerat, en body och en söt maskot, perfekt! tackar så mycket.




shopping

Kategori: Hanna shoppar

Igår var jag på stan och fikade med Alexandra och köpte lite babykläder och även ett par skor till mig själv=)

Lunch blev på john chris en ceasar sallad och sedan fika på waynes med en stor latte och en brownie nam nam




Det blev 4 par mjukisbyxor 2 st i storlek 50-5 och 2 st i 62 =) sedan 4 par sockar som var så himla söta.




Här är mina nya sköna skor, väldig bekväma och häftiga sneakersliknande med en liten mjuk platå.



Nu sitter jag och Niklas och ser på teve och snart är det läggdags :P jag har ätit lite god glass och imorgon är det jobb igen=/

trötter

Kategori: Mitt liv

Idag sov jag till 9.15 igen då jag börjar sent idag också men slutar 21 idag istället för 22.15 som igår, det var riktigt tungt. Idag känner jag mig trött i kroppen igen men inte lika som igår, då var det katastrof jag höll seriöst på att somna på jobbet när jag satt i telefonkö :P När jag kom hem åt jag hela 2 st hönökakor (typ som polarbröd) med ost på sen somnade jag in som ett litet barn.

Imorgon ska jag vandra runt på stan lite med Alexandra och ta en fika, om jag fått in pengarna för skorna blir det kanske ett pannband och ett par leggings:D




1 mars

Kategori: Mitt liv

Idag låg jag och sov till kl 9.15 det var himla skönt sedan blev det att sätta igång en tvättmaskin och ducha och äta frukost innan mn begav sig till jobbet där jag kommer stanna till 22.15. Ikväll blir jag hämtad =) och sedan blir det att äta ett polar bröd eller 2 med ost på=) min nya favorit.

Idag gick min auktion ut på mina primeboots jippii=) dom gick för samma som jag köpt dom för, vilket betyder lite klirr i kassan, förhoppningsvis får jag in dom lagom till lördag då jag ska vandra lite på stan:D