solstikkan

en sprallig person med harmoni

v.35

Kategori: Bilder på mig

Nu har jag gått hela 35 veckor. Nu trycker det i revbenen när jag sitter, han får gärna komma lite tidigare :D
 
 
 
 
 
 

28/7

Kategori: Mitt liv

Idag har jag bara sovit och tagit det lungt, kanske blir de en promenad innan jag somnar. Nu har vi verkligen gått om varandra i sömnrutinerna, jag lägger mig kring 22 och vaknar kring halv 5 på morgonen för att sedan somna om till kl 9.30. Niklas han har nu vänt på dgnet och somnar sent eller tidigt kanske man ska säga, När jag vaknar lägger han sig. Haha men han har ju semester :P Idag har jag orkat baka en smul-äppelpaj dock har jag inte smakat den ännu så jag får hopaps på att den är god :D
 
Det är fortfarande sjukt varmt och fuktigt i luften så man vet itne vart man sakl ta vägen när allting bara klibbar fast på en.
På Måndag ska vi åka till länna och eventuellt babyland:D jaaa

v.35

Kategori: Mitt liv

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Många tvillingar föds redan i vecka 36.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen.

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Om barnet inte ligger med huvudet neråt, görs en extra kontroll nästa vecka för att eventuellt försöka vända barnet i  graviditetvecka 36-37.

Vändning:

Om barnet efter graviditetsvecka 36 inte ligger med huvudet neråt brukar vändningsförsök göras. Detta görs i så fall på kvinnokliniken. Vändningen utförs av läkare som med hjälp av sina händer utanpå din mage försöker vända barnet till huvudläge. Din barnmorska beställer tid åt dig och informerar vidare om ingreppet.

v.34

Kategori: Mitt liv

Magbild i v.34 =)
 
 

checklista

Kategori: Mitt liv

Då är amningsbh inhandlat, stödbälte och amningsinlägg, check!
 
Amningsbh:n samt amningsinläggen som är tvättbara är inhandlat på glammom.se och stödbältet på gulare.se
Här är en bild på bh:n, som ni ser är det inte jag på bilden då :P
 

lördag

Kategori: Mitt liv

Idag har jag tvättat och sedan harvi varit i centrum och inhandlat födelsedagspresent till min lillebror som blir 20 år imorgon =) Efter det åt vi lunch på ett ställe i centrum, smakade ingenting och när pizzasalladen serverades ställde servitören bara ner den pang bom, inte flyttade på våra glas för att vi skulle få plats så jag fick en sallad vid mig och Niklas en brödkorg, som om det var det vi beställt :S sedan kom våra pizzor och då ställde servitören bara ner pizzan så att hela glaset med Cola åkte på Niklas och mellan hans ben! så drog han världens sämsta skämt, tur att man inte är hjärnkirurg, då tänke jag ja för då hade det inte varit kul för dig! Jag blev så irriterad och Niklas fick pizzan gratis men sen fick vi gå och handla med en stor fläck mellan hans ben... stackarn.
 
Nu blir det dags för lite halloumisallad :P mums
 
 
 

värk värk

Kategori: Mitt liv

Idag har jag suttit på jobbet och haft förvärkar och andats då jag nästan blev illamående, jag gick upp och vandrade runt lite då blev det bättre. Men ibland komemr det tillbaka när jag sitter ner. Idag jobbar jag till 21:45, det är sista sena passet jag har sen har jag hyfsat tidiga=) Min sista dag på jobbet är den 25:e juli då facket framförhandlat att jag ska bli arbetsbefriad från då men ändå få betalt till 14:e augusti då vi blivit varslade. Telia bestämt att ha egen personal till 90%. Annars hade jag jobbat till den 14:e augusti. Så nu kommer jag att vara ledig i 3 veckor innan jag måste skriva in mig på arbetsförmedlingen så det inte blir något glapp innan föräldrapenningen. Jäjjj

inhandling

Kategori: Mitt liv

Idag hade vi tänkt att åka till skansen men jag har för ont för att vandra runt, så det blir att storhandla lite idag då vi småhandlat nu i flera månader och det blir dyrt! Så nu har vi skrivit ihop en liten lista och på menyn idag till middag blir det italienska köttbullar :D
 
 
 

min älskade telefon

Kategori: Mitt liv

Nu har jag äntligen en telefon igen efter 5 dagar utan... det kändes verkligen som en evighet, så du som glömt att sms mig ditt nummer och vill finans i min telefonbok , just do it:D Jag kan säga att jag redan är kär i min nya telefon den är så cool, så bra bild så det är sjukt och snabb och superbra funktioner.
 
 

spjälsäng

Kategori: Mitt liv

Då är spjälsängen monterad och bäddad :D nu står den på sin plats och inväntar bebis:D, i Söndags sov Erika här med sin bebis Maria och då passade det perfekt att skruva ihop den :D Jag är så nöjd! Hoppas Maria tyckte den var skön=)
 

föräldrautbildning

Kategori: Mitt liv

Idag var vi på föräldrautbildning del 2, där vi gick igenom det viktigaste att tänka på vid amning, hur ofta och hur mycket och hur man ska hålla bebisen. Det var intressant faktiskt=), Nu är det nästa besök hos bm igen på onsdag den 18:e, sist var alla värden på topp:D och bebisen låg på normalkurvan, min vikt har ökat totalt med 9 kilo och nu börjar magen växa snabbt.

v.32+0

Kategori: Mitt liv

v.32+0, då går jag in i v 33. Nu börjar magen att växa och bebisen rör sig helatiden =)
 

stanish

Kategori: Mitt liv

Idag har jag varit på stan och fikat med Sophia och vandrat lite i butiker, det var jätte trevligt =) Jag hittade en skinnjacka tror jag som jag gillade. Kanske investerar jag i den, jag måste kolla på rock n blue och mq först:D. om några timmar kommer Sofia och hennes kompis och ska sova över hä inatt innan dom drar vidare på kryssning, så ikväll blir det lite grillmat och ta det lungt. I onsdags var jag hos barnmorskan och alla värdena var bra så jag slippe äta järntabletter och blodsockret var bra och måtten på magen ligger på normalkurva=) Nu är det snart bara 7 veckor kvar, tiden börjar nu gå långsamt, men det känns som att det var en evighet sedan jag blev gravid.
 
 
 

Wasamuseet

Kategori: Mitt liv

I Lördags var vi och kollade på wasamuseet och lyssnade på en guidad tur om båten och dess historia och varför det sjönk, det var ganska intressant och mäktigt att se en sådan stor gammal nåt, jag fick med några bilder men telefonen då jag självklart glömt kameran. Turen kostade 110 kr per person och varade ca 25 minuter. Dom berättade att båten mest troligt abra kommer finnas kvar i 50 år till eftersom att den håller på att ruttna, efter det vet dom inte vad som händer med båten.
 

Fjäderholmarna

Kategori: Mitt liv

Här kommer lite bilder från när vi var på fjäderholmarna i fredags =) vi fikade lite och Niklas fick en stooor bananasplit, sedan hade dom hantverk där dom jobbade med silver och glasblåsning. Små gulliga restauranger och rökeri hade dom också.
 
 
 
 

v.31+0

Kategori: Mitt liv

Då har jag gått in i v 32 nu. Här är bild på v.31 magen:D
 
 
 
 

veckan

Kategori: Mitt liv

I tisdags kom mamma  och Ove på besök, då tog vi det mest lungt. På onsdagen åkte vi till Ikea och inhandlade en spjälsäng och lite sängkläder till bebisen:D jag längtar tills vi ska skruva ihop den och bädda :D Då kommer det kännas att det snart är dags, spännande :D
 
 På torsdagen jobbade jag och på fredagen åkte vi över till fjäderholmarna och fikade lite glass och vandrade runt, vädret var fint i början men sedan kallt och blåsigt, där stannade vi ca 2½ timme och sedan åkte vi till gamlastan och åt middag där mamma och ove bjöd oss, det var italiensk restaurang, riktigt gott.
 
På lördagen åkte vi till wasamuseet och gick på en guidning, det var ganska intressant men jag trodde man skulle få se mer på båten men det var mest miniatyrdelar och båten kunde man gå runt och titta på själv. Sedan vinkade vi av mamma och Ove vid slussen och jag och Niklas åt lite lunch i gamlastan och han fick sin öl ute i solen:D
 
 Idag (söndag) då är det fint väder men jag jobbar =/ sen när jag kommer hem blir det att laga fläskfilégryta och ta kort på magen.